Contact

Telefoon:
0118-551601

 

Mobiel:
06 1468 6800

 

Email:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zilvervisje

Het papiervisje

Het papiervisje komt zeer algemeen in verwarmde gebouwen voor. Echter is dit vaak in geringe aantallen.

Het is echter van belang dat de juiste soort wordt vastgesteld omdat beide soorten totaal verschillende eisen stellen aan de relatieve luchtvochtigheid van de omgeving waarin ze voorkomen en de bestrijding van deze beide soorten van elkaar verschilt. 
Het papiervisje prefereert een warme omgeving met een relatieve lagere luchtvochtigheid (rel. vochtigheid 33% en meer). Ze hebben een voorkeur voor een temperatuur van 32 tot 38 graden, maar 42 graden wordt ook goed verdragen. Het zijn lichtschuwe dieren die overdag verscholen leven. Zij voeden zich vooral met koolhydraten, zoals zetmeel, vochtige granen en meel, maar vooral ook stijfsel en bepaalde lijmen en synthetisch materiaal.papiervisjes komen zeer algemeen voor en kunnen op allerlei manieren met producten en materialen in huis gehaald worden. Plaagdierbestrijding is een zaak van vakkennis en het gebruik van de juiste bestrijdingsmiddelen.
Bij een goede wering van papiervisjes is bestrijding noodzakelijk. Het is mogelijk om het gehele pand/ruimte tegen papiervisjes te laten behandelen. Na een grondige inspectie door de bestrijdingsdeskundige in het pand/ruimte worden alle naden en kieren behandeld met een residueel werkend bestrijdingsmiddel. Na een eerste behandeling volgt na 10 tot 12 weken nog een tweede behandeling. Bij geschakelde woningen wordt het ten zeerste aanbevolen om meerdere/alle aaneengesloten woningen te behandelen.

Zilvervisjes

Het zilvervisje komt zeer algemeen in gebouwen voor. Echter is dit vaak in geringe aantallen. Het zilvervisje wordt snel verward met het ovenvisje die een sterke gelijkenis vertoont. Het is echter van belang dat de juiste soort wordt vastgesteld omdat beide soorten totaal verschillende eisen stellen aan de relatieve luchtvochtigheid van de omgeving waarin ze voorkomen en de bestrijding van deze beide soorten van elkaar verschilt. Het zilvervisje prefereert een vochtige omgeving (rel. vochtigheid 75% en meer) en wordt derhalve vaak in ruimtes zoals de badkamer aangetroffen of op plaatsen waar de luchtvochtigheid hoog is. Denk hierbij aan lekkages of bouwtechnische problemen (doorslaande muren) of het hoge vochtigheidsgehalte in slecht geventileerde kruipruimten. Het zijn lichtschuwe dieren die overdag verscholen leven. Zij voeden zich vooral met koolhydraten, zoals zetmeel, vochtige granen en meel, maar vooral ook stijfsel en bepaalde lijmen. Zilvervisjes kunnen enige maanden zonder voedsel leven. Zilvervisjes komen zeer algemeen voor en kunnen op allerlei manieren met producten en materialen in huis gehaald worden.